Rengarenk Pasta'm

Ahmet Talha’nın pastası

Ahmet Talha'nın pastası
Ahmet Talha'nın pastası

Yakışıklı Ahmet Talha bugün 1 yaşına bastı.Annesi oğlunun doğum gününü yakın dostlarıyla beraber mavi renkli balonlu 1 şeklindeki pastayla kutladı.Bende Ahmet Talha’ya doğum günün kutlu olsun diyorum.Daha nice doğum günlerin olsun inş.Hep mutlu ol.


Pastamızın tarifi

malzemeler

6 yumurta

1,5 su bardağı şeker

2 su bardağı +1 çorba kaşığı un

1,5 paket kabartma tozu

yarım çay bardağı ılık su,süt,sıvıyağ karışımı (tamamı yarım çay bardağı olucak)

3 çorba kaşığı kakao

krema tarifi

1litre süt

1,5 su bardağı tozşeker

1 su bardağı un ve nişasta karışımı

3 çorba kaşığı kakao

bütün malzeme tencereye konur iyice karıştırılır pişirilir sıcakken içine bir parça çikolata konur karıştırılır şart değil ama güzel bir tat veriyor.soğutulur.

yapılışı

yumurta akları şekerin yarısıyla kar gibi olana kadar çırpılır yumurta sarısı kalan şekerle çırpılır sulu süt ilave edilir karıştırılır yumurta akına ilave edilir yavaşça tahta kaşıkla karıştırılır un kakao kaşık kaşık ilave edilir karıştırılır yağlı kağıt serili tepsiye dökülür önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir.benim tepsim 30 santim civarındaydı.1 gece dinlendirilir ertesi gün kreması hazırlanır soğutulur.pandispanya 3 eşit parçaya kesilir.ara katları istenilen bir sıvıyla ıslatılır (süt, meyvesuyu,granül kahve vs.) krema dökülür düzeltilir damla çıkolata serpilir üzerine biraz kremşanti  sürülür damla çikolatalar yapışsın diye 2 kat konur  tekrar ıslatılır kreması konur istediğiniz bir meyve konur ben bu pastada meyve kullanmadım üstü çikolata kaplı antep fıstığı kullandım. tekrar damla çikolata serpilir kremşanti sürülür son kat pandispanya donur üzerine ince bir tabaka kremşanti sürülür 1 gece buzdolabında bekletilir  lezzeti otursun  diye  en son üzerine tekrar krem şanti sürülür şeker hamuruyla kaplanır istenilen şekilde süslenir.

 

 

Comments

yorumlar

2 thoughts on “Ahmet Talha’nın pastası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Şuanda 13 ziyaretçi çevrimiçi
1 ziyaretçi, 12 robot, 0 üye
Tüm zamanlar: 295 de 03-25-2014 03:56 pm UTC
Bugünkü Maksimum Ziyaretçi Sayısı: 19 de 12:05 am UTC
Bu ay: 64 de 04-13-2024 01:19 pm UTC
Bu yıl: 280 de 02-02-2024 10:21 am UTC
Scroll To Top