Rengarenk Pasta'm

İzmek Pasta Kursu Krokanlı Kup

 

krokanli kup 4krokanli kup 2

krokanli kup krokanli kup1 krokanli kup3

İzmek Pasta kursumuzun son gününde bu güzel tatlıyı yaptık. Ben çok beğendim eğer sizde sütlü tatlılardan hoşlanıyorsanız bu tarifi çok beğeneceğinize eminim.

Yapımı biraz aşamalı bir tatlı.

Süt Reçeli Malzemeleri

1 Kilo süt

1 Su bardağı tozşeker

1 Paket kabartma tozu

Muhallebisi

  • 1 Kilo süt
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 3 Yemek kaşığı un
  • 8 Yemek kaşığı tozşeker
  • 1 Yumurta sarısı

Krokan Malzemeleri

  • 2 Su bardağı tozşeker
  • 2 Su bardağı ceviz

 

Yapılışı

Önce süt reçelimizi hazırlıyoruz. Bunun için 1 litre sütü biraz büyük bir tencereye alıyoruz, 1 bardak şekeri ilave ediyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp 1 paket kabartma tozunu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bu aşamada sütümüz kabaracaktır, iyice karıştırıp tekrar ocağa koyuyoruz. Ocağın altını kısıp yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişiryoruz, ara ara karıştırmayı ihmal etmiyoruz. Koyu sarı olunca ocaktan alıyoruz ve soğuması için kenara kaldırıyoruz. Muhallebi kıvamında oluyor.

Muhallebi malzemelerimizle muhallebimizi pişiriyoruz ve soğutuyoruz.

Diğer tarafta 400 gr sıvı kremayı, yarım su bardağı toz şeker ve yarım paket toz şantiyle iyice çırpıyoruz.  Buzdolabında bekletiyoruz.

2 su bardağı tozşekeri tavamıza koyuyoruz ve kısık ateşte karamelize olana kadar pişiriyoruz. Koyu sarı olunca içine 2 su bardağı cevizimizi ilave edip biraz karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye boşaltıyoruz, soğumasını bekliyoruz. Bıçakla iri olacak şekilde kıyıyoruz.

Bardaklarımıza  biraz muhallebi koyuyoruz. 10 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz. Muhallebinin üzerine biraz süt reçeli koyuyoruz,  çırptığımız kremayı sıkma torbasına koyup  bardağımızın üzerini süslüyoruz. En üzerine de soğutup kırdığımız krokanları serpiyoruz. Kenarlarına ikişer tane rulo kat ile servis ediyoruz.

Biraz uzun oldu ama yapmaya başlayınca seri bir şekilde ilerler Yapacak olanlara kolay gelsin diyorum. Afiyet olsun.

Comments

yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Şuanda 59 ziyaretçi çevrimiçi
6 ziyaretçi, 53 robot, 0 üye
Tüm zamanlar: 295 de 03-25-2014 03:56 pm UTC
Bugünkü Maksimum Ziyaretçi Sayısı: 64 de 03:41 am UTC
Bu ay: 75 de 03-21-2024 10:31 am UTC
Bu yıl: 280 de 02-02-2024 10:21 am UTC
Scroll To Top