Rengarenk Pasta'm

İzmek Pasta Kursu Asma Pide

İzmek pasta kursumuzdan arkadaşımız Nuran Er geçen sene yöresel tatlar yarışmasında 2.lik derecesi aldığı pidesini kursumuzda yaparak hem bize öğretti hem de değişik bir lezzeti bize tattırdı. Bursa bölgesine ait olduğunu söylediği bu tarifi ben de sizlerle paylaşıyorum. Arkadaşım Nuran hanım hocamızın dediği gibi sen bu tarifle bizim birincimizsin. Ellerine sağlık.

Asma Pide

Malzemeler

  • 1 Paket maya
  • Tuz
  • Un
  • İstediğiniz kadar asma yaprağı
  • Taze soğan
  • Taze nane
  • Unun ortası açılır, maya az şekerle eritilir ve tuz ilave edilir, cıvık bir hamur yağrulur. Kek kıvamındaydı. Ilık bir yerde mayalandırılır. Mayalanan hamur tezgaha alınır, tavaya biraz sıvı yağ dökülür, 1 yemek kaşığı gibi ,üzerine asma yaprakları dizilir boşluk kalmayacak şekilde.Ocağın altı açılır.
    mayalanan hamurdan 2 kepçe dökülür, hamurun üzerine tekrar asma yaprağı dizilir. Önce alt tarafı güzelce pişirilir kızarmaya başlayınca bir kapak yardımıyla alt üst edilir ve öteki tarafıda kızartılır. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanır.

    Miktarı herkes kendine göre ayarlayabilir, biz kalabalıktık çok yaptık, siz daha az yapabilirsiniz. Biz bu tarifi çok sevdik umarım sizde denersiniz. Nuran hanımcığım tekrar bu güzel tarif için teşekkür ediyorum, ellerine yüreğine sağlık.
    Afiyet olsun yapan herkese.

    Comments

    yorumlar

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

    Şuanda 58 ziyaretçi çevrimiçi
    6 ziyaretçi, 52 robot, 0 üye
    Tüm zamanlar: 295 de 03-25-2014 03:56 pm UTC
    Bugünkü Maksimum Ziyaretçi Sayısı: 59 de 03:15 am UTC
    Bu ay: 75 de 03-21-2024 10:31 am UTC
    Bu yıl: 280 de 02-02-2024 10:21 am UTC
    Scroll To Top