Rengarenk Pasta'm

Yalancı talaş böreği

Yalancı talaş böreği
Yalancı talaş böreği

Bu böreğin tam ismi nedir bilmiyorum ama talaş böreğini andırıyor lezzeti de tam talaş böreği gibi.Geçen ay akraba günümüzde yemiştim çok hoşuma gitti oğlum izine geldiğinde bu börekten yaptım severek yediğini görünce çok sevindiğimi söyleyebilirim.

tarifi

5 yufka

3 soğan

kıyma istediğiniz kadar 100 gr uygundur.isterseniz azaltıp çoğaltabilirsiniz.

1 kutu hazır garnitür.benim araka yemeğim  vardı ben onu kullandım.

50 gr erimiş margarin

üzeri için yumurta sarısı.

yapılışı

Soğan yemeklık doğranır  biraz  sıvı yağda kavrulur içine kıyması konur kavrulmaya devam edilir.en son garnıtür konur karıştırılır ocak kapatılır.soğumaya bırakılır.

Birinci yufka  sofraya serilir üzerine biraz erimiş margarin gezdirilir elle her yerine sürülür yanlardan ortaya doğru kapatılır yanlarada margarin sürülür üst tarafıda ortaya doğru kapatılır artı şeklinde ortadan ve yanlardan kesilir 4 kare parçası elde edilir.karelerin ortalarına kıymalı içten koyulur zarf şeklinde kapatılır  kapanan tarafı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.üzerlerine yumurta saısı sürülür.Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır 5 yufkadan 20 tane  börek çıkıyor.ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

afiyet olsun.

Comments

yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Şuanda 52 ziyaretçi çevrimiçi
4 ziyaretçi, 48 robot, 0 üye
Tüm zamanlar: 295 de 03-25-2014 03:56 pm UTC
Bugünkü Maksimum Ziyaretçi Sayısı: 57 de 12:13 am UTC
Bu ay: 64 de 04-13-2024 01:19 pm UTC
Bu yıl: 280 de 02-02-2024 10:21 am UTC
Scroll To Top