Rengarenk Pasta'm

trufflu pasta

trufflu pasta
trufflu pasta

Oğlum askerden izine geldiğinde bu pastayı yaptım lezzeti süperdi.

malzemeleri

6 yumurta

6 çorba kaşığı un

9 çorba kaşığı toz şeker

3 çorba kaşığı kakao

yarım çay bardağı su veya meyva suyu

yapılışı

yumurta beyazı şekerin yarısıyla çok katı olacak şekilde tahminen 10 dakika çırpılır yumurta sarısı kalan şekerle  mayonez kıvamında çırpılır.su yumurta  sarısına ilave edilir biraz karıştırılır yumurta sarısı yumurta  aklarına ilave edilir tahta kaşıkla köpükleri sönmeyecek şekilde karıştırılır un kakao azar azar  ilave edilir yavaş yavaş karıştırılır yağlı kağıt serilmiş 23 cm kalıba boşaltılır önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağı açılmaz.1 gece dinlendirilirse çok güzel olur.

krema

2 paket sıvı krema

400 gr bitter kuvertur çikolata

1 çorba kaşığı çırpılmış krem şanti

krema bir kaba konur kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ama kaynatılmaz ocak kapatılır küçük parçalara kıyılmış çıkolata ilave edilir karıştırarak çikolatanın erimesi sağlanır.soğutulur içine 1 kaşık çırpılmış şanti konur karıştırılır.ganajımız kullanmaya hazırdır.bir kase bu karışımdan en üzerine sürmek için ayırıyoruz  kalan kremayı mikserle kabarana kadar çırpıyoruz.

pandispanya 3 eşit parçaya kesilir ilk parçası süt veya meyve suyuyla biraz ıslatılır kremamızın yarısı ilave edilir her yerine sürülür damla çikolata serpilir ikinci parçası konur tekrar ıslatılıp kreması sürülür damla çikolata serpilir ben bu kata vişnede koydum. en üst parçası konur ayırdığımız ganaj her yerine sürülür.ben yaptığım trufflardan en üzerine süsler yaptım siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

not

Ben oktayustanın programında bu pastayı yapan banu hanımdan tarifi aldım aynen onun yaptığı gibi yaptım. çok lezzetli bir pasta olduğunu söyleyebilirim.kesinlikle tavsiye ederim.

Comments

yorumlar

3 thoughts on “trufflu pasta

  1. Merhabalar;
    Aslında yalaş böreğinize yazacaktım ( çok hoş görünüyor )
    Lakin trufflu pastayı görünce , tatlı canavarı olarak dayanamadım :))
    Ellerinize / gönlünüze sağlık..

    Kalbi selamlarımla

  2. Merhaba pepela.
    siteme hoş geldiniz.sizi tekrar yazarken görmek çok hoş.Rabbim her şeyi gönlünüze göre versin inş.sevgili pepela trufflu pasta gerçekten çok lezzetliydi.çok teşekkür ederim her zaman beklerim.Allaha emanet ol inş izmit’e geldiğinizde tanışmak kısmet olur.
    İzmit’tende selamlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Şuanda 35 ziyaretçi çevrimiçi
6 ziyaretçi, 29 robot, 0 üye
Tüm zamanlar: 295 de 03-25-2014 03:56 pm UTC
Bugünkü Maksimum Ziyaretçi Sayısı: 40 de 12:23 am UTC
Bu ay: 125 de 04-28-2024 04:10 pm UTC
Bu yıl: 280 de 02-02-2024 10:21 am UTC
Scroll To Top